Így lesz a legegészségesebb a kávé

  • életmód
  • 2017.09.24
    08:05
  • hazipatika.com
A kávéban sok az egészséges antioxidáns, de fogyasztásakor a legtöbben nem aknázzák ki az italban lévő lehetőségeket. Pedig egy kis odafigyeléssel a kávézás nagyon jótékony hatású lehet egész szervezetünkre nézve.

Mindig organikusat válasszunk!

A nem organikus termesztésű kávét gyakran különféle vegyszerekkel kezelik, permetezik. Ha nem szeretnénk, hogy ilyesmi kerüljön a szervezetünkbe, vásároljunk szaküzletben minőségi terméket. Ha különösen környezettudatosak akarunk lenni, keressük a csomagoláson a "fair trade" címkét is.

Ne cukrozzuk!

Ha mindenképpen édesíteni szeretnénk a kávénkat, akkor válasszunk valamilyen természetes édesítőt, például kókuszcukrot. Ebben sok az egészséges ásványi anyag is, mint például a króm, amely segíti a cukoranyagcserét a szervezetben.

Kerüljük az ízesítőszirupokat!

A nagy kávézóláncok népszerű italai szinte mind cukros ízesítőszirupokat tartalmaznak, amelyek amellett, hogy nagyon hizlalnak, számos módon károsak az egészségre. Az ilyen szirupokban sok a mesterséges anyag is, amelyek közül néhány rákkeltő hatású lehet.

Kerüljük a mesterséges édesítőket!

A cukormentes szirupok és mesterséges édesítők használata sem feltétlenül jó ötlet. A bennük lévő tartósítószerek károsak lehetnek az egészségre, bőrkiütéseket, pattanásokat, hasmenést, puffadást, ízületi fájdalmat és még sok más kellemetlen tünetet okozhatnak.

Kerüljük a tejszínt, tejszínhabot!

A tejszínnel és a tejszínhabbal minimum 100 pluszkalóriát csempészünk az italunkba. Ez évente 36 500 pluszkalóriát jelent, és jelentősen növeli azelhízásesélyét.

Tehéntej helyett növényi verziót válasszunk!

Ha tejjel isszuk a kávét, akkor nem kell mindenképpen tehéntejnek lennie. Próbáljuk ki a mandulatejet, a rizstejet, a kókusztejet vagy az organikus szójatejet. Arra figyeljünk, hogy mindegyikből olyan változatot keressünk, amely nem tartalmaz hozzáadott cukrot.

Forrás: hazipatika.com