Erre lesz szükséged a tavaszi futáshoz

  • mozdulj!
  • 2017.02.26
    08:19
  • nlcafe.hu
Te tudod milyen az ideális viselet futáshoz? Tudod, hogy miért nem jó pamut anyagú ruhában futni?

Valljuk be nem mindegy, hogy miben lépünk ki az utcára, még futás közben sem, de a külcsínyen kívül a funkcionalitásra is ügyelned kell!

Reggelente alig várod, hogy kimehess a szabadba futni, vagy a munka utáni levezetésben segít a kocogás? A nap bármely szakában sportolsz is, fontos, hogy a megfelelő ruházatban tedd, és nemcsak a teljesítményed, de a közérzeted is jobb lesz!

Nélkülözhetetlen sportmelltartó

Nagyon fontos, hogy legyen egy jól tartó, kényelmes sportmelltartód, ezen ne spórolj! Ne a hétköznapi melltartódat vedd fel a sportoláshoz, mert nem rendelkezik olyan megerősítésekkel, és nem tart úgy, mint egy sportmelltartó. Egy tökéletes sportmelltartó széles pántokkal, megerősítésekkel,,és alátámasztásokkal rendelkezik, a szabása kényelmes, és jól tart, ami futás közben nagyon fontos, kiváltképp, ha nagyobb mellmérettel ajándékozott meg a természet! Az anyagválasztásra is figyelj: mindig a bőrödet lélegezni hagyó, jól szellőző anyagokat részesítsd előnyben!

Ne fuss pamutban!

A mit vegyek fel? klasszikus kérdése tavaszi futás esetén nagyon is helyén való! Ne öltözz túl a futáshoz, de arra is vigyázz, hogy nincs még izzasztó nyár sem. Mivel mozogsz, így eleve kevesebb ruhára van szükséged, de mindig tájékozódj, hogy aznap milyen lesz az időjárás, és ha kell, vegyél fel egy vékonyabb pulóvert, vagy mellényt! Érdemes megfogadnod a profi futók tanácsait, miszerint ne viselj pamutot futáshoz, mert beleizzadsz, és nagyon sok idő, mire megszárad, ráadásul így a tested sem tudja megfelelően hűteni magát! Helyette válassz direkt a futáshoz, sporthoz kifejlesztett, jól szellőző, hamar száradó anyagból készült futónadrágot, és felsőt! A lényeg, hogy az anyag kényelmes és bőrbarát legyen, a nadrágod pedig lehetőleg testhezálló, hogy megakadályozza a kidörzsölődést!

Válasz jó futócipőt!

Egy jó futócipő aranyat ér, mert növelheti a teljesítményed, de le is ronthatja, ha nem a megfelelő cipőben futsz. Válassz kényelmes, jól szellőző fazont, ami engedi lélegezni a lábad, de figyelj az ergonómiai kialakítására is: nagyon fontos, hogy megfelelően tartsa a bokád, és ütéscsillapítóval ellátott futócipőd legyen, hogy a talp talajba csapódásának mértékét eloszlassa és csökkentse. Vedd figyelembe azt is, hogy befelé, vagy kifelé dől-e a lábad, és annak megfelelően válassz megerősítésekkel ellátott futócipőt: kifelé dőlő lábnál a talpéleknél, befelé dőlőnél pedig középen megerősített cipőre van szükséged.

Forrás: nlcafe.hu