A 21. Vegetáriánus fesztiválon lesz főzőszoba is, ahol az ételek elkészítését tanulhatják meg a látogatók, valamint idén először a fesztivál keretein belül szervezik meg a növényi alapú táplálkozás első budapesti szakmai szimpóziumát is - közölték a szervezők az MTI-vel.
A Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban rendezett programon szó lesz többek közt a vegán életmódról, a nyers táplálkozásról, a gluténmentes étrendről, a várandósság és az egészséges táplálkozás kérdéseiről, valamint az inzulirezisztenciából és a cukorbetegségből való gyógyulásról is.
A fesztivál célja, hogy eloszlassa a vegetáriánus étkezéssel kapcsolatos tévhiteket és rámutasson a sok zöldség és gyümölcs felhasználásával készült ételek egészségmegőrző hatására.
A két nap alatt a látogatók számára lehetőség nyílik majd természetgyógyászokkal folytatott konzultációra, előadást tartanak táplálkozási szakemberek, lesz csoportos jóga, relaxációs foglalkozás, masszázs, ételkóstoló is.