A legjobb nyári sportok, fantasztikus élmények

  • mozdulj!
  • 2017.06.04
    19:51
  • vitalzone.hu
Összegyűjtöttük a legjobb és legszórakoztatóbb nyári sportokat, hogy a nyaraláson se unatkozz és formában maradhass. Próbáld ki ezeket a sportokat a barátokkal, családdal! Az a legjobb bennük, hogy szórakozva edzhetsz, együtt a többiekkel. Neked melyik a kedvenc nyári sportod?

1. Wakeboard

Egy müncheni mérnöknek és egy vállalkozó kedvű fiatalnak köszönhetjük ezt a szörfözés ihlette extrém sportot, ami kezdi meghódítani az egész világot, és már hazánkban is egyre jobban elterjedt. A wakeboard hasonló a vízisíhez, ellenben itt egy kötélpálya van kialakítva, ami egyszerre több embert is képes húzni, egy erre kifejlesztett deszkán. A sport nem egyszerű és megerőltető is, azonban aki már snowboardozott valaha, könnyebb dolga lesz.

2. Vizibicikli

A vizibicikli az egyik legnépszerűbb balatoni szórakozási lehetőség. Barátokkal, családdal szuper programlehetőség, de ennek is megvannak a veszélye. Felhevült testtel ne ugorjatok a vízbe és legyetek óvatosak, hiszen változó a vízmélység is!

Igaz, nem számít sportnak, viszont vizibicikli szuper láberősítő, főleg, ha többen vannak a „fedélzeten”, így nagyobb az ellenállás is. Úszással kombinálva szuper mozgás.

3. Szörf

Nem összekeverendő a windsurfinggel. A hullámlovaglás a Hawaii-szigetek partjainál jelent meg először. Rájöttek az emberek, hogy a nagy hullámok tolóereje elég nagy ahhoz, hogy meg lehessen lovagolni egy deszkával és különböző figurákat lehessen vele csinálni. Az idő folyamán folyamatosan alakultak a deszkák, könnyebbek lettek, kialakult rengeteg formájuk, attól függően, hogy milyen figurát, milyen hullámoknál használunk.

4. Windsurf

A szörf továbbfejlesztése, a deszkára egy háromszög alakú vitorlát erősítettek, így kilehet használni a szél nyújtotta lehetőségeket is a hullámok mellett. Az alapelv is hasonló a szörfhöz. Szeles, viharosabb időben látjuk a legtöbb windsurföst a vizeken, hiszen ekkor keletkeznek nagy hullámok, amiket meg tudnak lovagolni. Tapasztalataim alapján még szélcsendben sem egyszerű megállni a deszkán. Nekem legalábbis nem volt könnyű, de egy idő után már egész jól ment. Gördeszkások előnyben.

5. Vizisí

A legelterjedtebb vízi sport az egész világon és az egyik legrégebbi is. Sokan azt hiszik, hogy nagyon nehezen tanulható sport, de akár fél óra alatt meg is tudunk tanulni vízisíelni, megfelelő oktató segítségével. Általában motorcsónak egy kötélen húzza a vízisízőt, ha profikról van szó akár egyszerre többen is mehetnek. Ők remekül elszórakoztatják a közönséget a szuper mutatványaikkal.

6. Kajak

Kisméretű csónak, amit emberi erővel hajtanak egy kétvégű evező lapáttal. Létezik belőle egy, de akár több személyes is. A kajakot először eszkimót használták, majd később terjedt el a világban és vált Olimpiai sportággá. Hazánkban is sokan űzik ezt a sportot és a versenyeken is jó helyezéseket érünk el. Ha egy nem túl extrém, inkább nyugodt sportot szeretnénk űzni, mindenféleképpen próbáljuk ki. Mellesleg jót tesz az erőnlétünknek is.

Forrás: vitalzone.hu