A fűszer, ami majdnem olyan hatásos mint egy 60 perces edzés

  • életmód
  • 2024.05.06
    14:59
  • wellandfit.hu
Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy az egészséges életmód egyik legfontosabb része a mozgás, ám egy friss tanulmány nagyon meglepő tényeket közölt.

Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy az egészséges életmód egyik legfontosabb része a testmozgás. Egy friss tanulmány szerint azonban akad egy fűszer, ami olyan hatásos lehet, mint egy 60 perces edzés. Igen, jól olvastad! Mutatjuk, hogy mi az!

A megoldás a kurkumában rejlik.

A korábban említett kutatás résztvevői egy hónapon keresztül minden nap kurkumát fogyasztottak. A kutatók a négy hét elteltével több pozitív eredményt is tapasztaltak a résztvevőknél. Többek között javult a szívük és az érrendszerük egészsége.

Ennek oka a fűszer káprázatosan rikító színért felelős polifenol, ami úgy hat az erekre, mint egy nagyjából 60 perces edzés.

A kurkuma továbbá természetes gyulladáscsökkentő hatással is bír, amiért a kurkumin felelős. Ha tehát ízületi gyulladásban szenvedsz, vagy a bőrödön jelentek meg gyulladások, akkor biztosan segíteni fog a kurkuma. Használd fel levesekhez, húsokhoz de simán vízzel is összekeverheted. Csak önts vizet egy nagyobb pohárba, majd adj hozzá egy teáskanál kurkumát. Ezután jól keverd el és már fogyaszthatod is.