Tehetségkutató tábor és fesztivál gyerekeknek Kapolcson

Hagyományteremtő szándékkal rendeznek gyerekeknek tehetségkutató tábort és művészeti minifesztivált június 17. és 25. között Kapolcson.

Június közepétől Kapolcs a gyerekekről szól gyerekeknek - hangsúlyozta Márta István, a Művészetek Völgye alapítója az M1 aktuális csatorna keddi adásában. Hozzátette, hogy a június 17-től 22-ig megrendezendő, általános iskolásoknak szóló hatnapos tehetségkutató, tehetségfejlesztő táborban lesz népművészet, tánc, zene a Hagyományok Háza vezetésével, színházi szekció Végh Ildikó, a Katona József Színház dramaturgjának vezetésével, de lesz kamarazene és fúvószene, valamint Szirtes Edina Mókus hegedűművész, zeneszerző vezetésével egy vonós-improvizációs szekció is. Ezen kívül a kapolcsi gyerekeknek kézműves tábort tartanak, a Hello Wood junior tábort tart majd, de lesz médiatábor is.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a kamarazene és a színházi szekcióba várják még a résztvevők jelentkezését.

A tábor témája a tehetséggondozás lesz. "Itt megadjuk a lehetőséget arra, hogy a különféle szekciók együtt dolgozhassanak" - hangsúlyozta. Hozzátette, hogy esténként a Falumalomban a színpadon adhatják majd egymásnak a gyerekek a napközben megszerezett tapasztalataikat.

A június 23. és 25. között megrendezendő művészeti minifesztivál a gyerekeknek és a családoknak szól. Fellépnek a Fölszállott a páva felvidéki, erdélyi, kárpátaljai és délvidéki résztvevői, Vidnyánszky Attila rendezésében a Nemzeti Színház előadja a János vitéz című produkcióját, a Muzsikás Együttes három napon át lesz jelen koncertekkel és hangszerbemutatókkal, az Amadinda Ütőegyüttes kirándulás közben ad minikoncerteket, de jelen lesz a Kolibri és a Karzat Színház, Érdi Tamás zongoraművész, a Forrás Táncegyüttes, a Kaláka pedig június 19-én csatlakozik a tábor oktatási programjához - mondta el Márta István.