Ne parázz! - tanévnyitó sportnap mozgáskorlátozott és látássérült fiatalok számára

  • mozdulj!
  • 2023.09.07
    03:02
  • MTI
A Mozgásjavító EGYMI, a Magyar Paralimpiai Bizottság, a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége és a Paraktív Alapítvány idén is tanévnyitó sportnapot tartott mozgáskorlátozott és látássérült fiatalok számára. Az eseményen részt vett Novák Katalin köztársasági elnök is.

A Ne Parázz!-szlogennel zajló, egésznapos rendezvény nyitányaként Locsmándi Alajos, a Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Kollégium igazgatója felidézte, hogy tavaly rendezték meg először a sportnapot, idén pedig folytatják a hagyományt. A mostani rendezvény ráadásul egy ünnepi sorozat része, az intézmény ugyanis idén ünnepli alapításának 120. évfordulóját.

A sportnapon, amelyen több száz gyermek vett részt, aktív és már visszavonult paralimpikonok társaságában összesen 27 sportágat lehetett kipróbálni. Ott volt többek között Nagy Vivien boccia versenyző, Száraz Evelin világbajnoki bronzérmes úszó és Kiss Péter Pál, paralimpiai, világ- és Európa-bajnok bajnok kajakos is.

Fotó: MTI/Bruzák NoémiFotó: MTI/Bruzák Noémi

Az eseményen - amelynek egyik célja, hogy felhívja a figyelmet a társadalmi befogadásra és egymás elfogadására - Novák Katalin köztársasági elnök is részt vett. Az államfő a gyermekek, sportolók társaságában több sportágat is kipróbált, így a bocciát, az atlétikai dobószámokat, az ülőröplabdát és a kerekesszékes vívást.