Több ezer bringást várnak a Tour de Balatonra

Most szombaton, május 27-én indul a McDonald’s BringaMánia Tour de Balaton, a bringás idény egyik legnagyobb kerékpáros túrája. Az idén 3000 bringás áll rajthoz az öt távon.

A McDonald’s BringaMánia Tour de Balaton idén is garantáltan óriási bringás kaland lesz, hiszen a 3000 résztvevői hely már az előnevezések alatt betelt. A túrák ismét Balatonföldvár Keleti Strandjáról indulnak és a korábbi évekhez hasonlóan, most is öt távval kínálnak a család minden tagjának sportolási és kikapcsolódási lehetőséget.

A legprofibbak a komoly kihívást jelentő teljes tókerülésen, a Balaton_206-on és a némileg rövidebb, de még mindig erőt próbáló Balaton_146-on indulnak. A családi túrázásra a reggel tízkor induló Balaton_86, illetve tizenegykor induló, meglepetés családi programokkal tarkított Balaton_32 a legalkalmasabb. A legkisebbeknek délután háromkor indul a Balaton_6 köröcske.

A túrázóknak segítségként a BringaMánia App, a McDonald’s BringaMánia program bringás navigációs alkalmazása május 27-én a Tour de Balaton négy hosszabb útvonalát is tartalmazni fogja, illetve ezen a napon debütál majd a Balaton körüli városok útvonalait tartalmazó első térképbővítés is.

Jóügyért is lehet tekerni

A BringaMánia által a Jóügyekért.hu weboldalon meghirdetett jótékonysági akcióhoz a Tour de Balaton bármely indulója csatlakozhat. Az adománygyűjtés a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány javára zajlik. Az alapítvány az általa fenntartott Ronald McDonald Házakban olyan családok számára biztosít otthoni körülményeket térítésmentesen, akiknek beteg gyermeke elhúzódó, az otthontól távol eső kórházi kezelésen esik át.

Tavaly a 15 bringás követ által összegyűjtött több mint 3.000.000 forint a budapesti Ronald Ház felújításához nyújtott óriási segítséget. Az idei kampány során összegyűlő összeget a miskolci Ronald Ház 12 apartmanjának korszerűsítésére fordítják.

A Tour de Balatonnal kapcsolatos további információk a www.tourdebalaton.hu weboldalon érhetők el.

Legfrissebb