Futókörök Napja - Harmadik alkalommal is a Dabas nyert

  • mozdulj!
  • 2023.05.21
    07:31
  • MTI
Harmadik alkalommal is a Dabas bizonyult a legjobbnak a Futókörök Napján, amelyen 8251 futó több mint 63 ezer kilométert teljesített 25 helyszínen vasárnap.

A szervezők tájékoztatása szerint a Pest vármegyei város lakói összesen 7469 kilométert futottak (1082 futó). A második helyen Kaposvár végzett 6333 km-rel (732), harmadik pedig Sárvár lett 4400 km-rel (527 futó).

Az Országos Futópálya-építési Programban az utóbbi években több rekortán borítású, legalább 800 méter hosszú futópályát adtak át az Aktív Magyarországért Felelős Államtitkárság támogatásával és a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetségének (SZEOSZ) szakmai koordinálásával. Ezek a futókörök várták a mozogni vágyókat, egyben a szervezők mindenkit arra ösztönöztek, hogy vállaljanak lakóhelyükhöz közel egy-két kilométert.

Abonyban, Bicskén, Dabason, Egerben, Fóton, Gödöllőn, Gyömrőn, Hajdúböszörményben, Hatvanban, Kaposváron, Kazincbarcikán, Kiskőrösön, Miskolcon, Mosonmagyaróváron, Pápán, Pécsett, Sárváron, Szarvason, Szegeden, Székesfehérváron, Veszprémben és négy fővárosi kerületben zajlott az esemény.

A szervezők közlése szerint elhunyt egy 55 éves férfi, aki a mosonmagyaróvári BágerRing futópályán lett rosszul futás közben, és a helyszínen ügyeletet ellátó mentősök nem tudták megmenteni az életét.