Vitorlázást népszerűsítő napot rendeznek a nőknek Balatonfüreden

  • mozdulj!
  • 2023.05.18
    11:27
  • MTI
A Nemzetközi Vitorlás Szövetség (World Sailing) idén is meghirdette a Steering the Course elnevezésű kampányát, melynek pénteki nyitónapján ingyenes, vitorlázást népszerűsítő napot tart a nők számára Balatonfüreden a hazai szövetség.

A nap első felében a látogatók nyitott kerekasztalbeszélgetéseket hallhatnak, ahol női ifjúsági és felnőtt versenyzők, női edzők, versenyrendezők mutatkoznak be és mesélik el első találkozásukat a sportággal, és az azóta szerzett élményeiket, emlékeiket a vitorlázással. A délután folyamán szakképzett női edzők segítésével és koordinálásával próbálhatják ki a vitorlázást az érdeklődők.

A női vitorlázást népszerűsítő nemzetközi programsorozatot 2021-ben hívta életre a World Sailing.

Érdi Mária minden nőt és lányt arra biztat, hogy próbálják ki a vitorlázást - Fotó: Aqua MagazinÉrdi Mária minden nőt és lányt arra biztat, hogy próbálják ki a vitorlázást - Fotó: Aqua Magazin

"Én nagyon örülök annak, hogy Magyarország csatlakozott a World Sailing által létrehozott Steering The Course programhoz. Bízom benne, hogy ezáltal minden nőhöz és lányhoz eljut a vitorlázás. Minden nőt és lányt arra biztatok, hogy próbálják ki a vitorlázást, mert a vízen jó" - mondta Érdi Mária, Európa-bajnoki bronzérmes vitorlázó.

A szervezők a balatonfüredi Kékszalag Port kikötőben várják a városi és a környékbeli középiskolák női diákjait, tanárait, illetve korosztálytól függetlenül bárki részt vehet az egész napos eseményen.