A három legizgalmasabb tavaszi mozgásforma

  • mozdulj!
  • 2023.05.01
    11:41
  • wellandfit.hu
Már alig várod, hogy melegebb legyen, és újra nagyokat sétálhass vagy futhass a szabadban? Addig is sportolj, hiszen lassan előkerülnek a szekrényből a trendi felsők és a rövidebb szoknyák! A Wellnesscafe összegyűjtötte neked a három legérdekesebb tavaszi mozgásformát!

1. Aquajogging

Szeretnéd minél gyorsabban ledolgozni a zsírpárnákat? Akkor próbáld ki az aquajoggingot, ez ugyanis alaposan megmozgatja a láb- és fenékizmaidat, de a karjaidat és a hátadat is. A járó, futó, taposó mozdulatok és a súlyzók emelése a medencében sokkal nehezebb, mint a szárazföldön, hiszen az izmaidnak a víz ereje és a bokádra rákapcsolt felfelé húzó szivacsok ellen is dolgozniuk kell. Szerencsére az aquajoggingról akkor sem kell lemondanod, ha nem tudsz úszni, a derekadra szerelt szivacsos pánt ugyanis fenntartja a testedet a víz tetején.

Miért érdemes kipróbálnod?

Az aquajogging a tökéletes választás számodra, ha komoly túlsúllyal küszködsz, a víznek köszönhetően a gyakorlatok ugyanis nem terhelik meg az ízületeidet. De akkor is érdemes kipróbálnod ezt a mozgásformát, ha el szeretnéd tüntetni a zsírpárnákat a fenekedről és a combjaidról!

2. Power jóga

Ha gyorsan szeretnél fogyni, akkor válaszd a power jógát: az aerobikból, nyújtógyakorlatokból, illetve erő- és légzőgyakorlatok keverékéből felépülő mozgásforma ugyanis alaposan megizzasztja az embert! Ezzel a mozgásformával hatékonyan formálhatod a hasadat, a lábaidat és a fenekedet is, erősítheted a keringésedet, ráadásul javíthatsz az állóképességeden és az erőnléteden is! Figyelj, hogy ha a power jógát választod, egy órányi kőkemény edzésre kell számítanod – ha már régóta nem sportoltál, könnyebb mozgásformával kezdj!

Miért érdemes kipróbálnod?

Ezzel a mozgásformával nemcsak karcsúsodhatsz, hanem az erőteljes izzadásnak köszönhetően méregtelenítheted a szervezetedet is – erre pedig tavasz elején szükséged van! Az edzés után fogyassz minél több ásványvizet vagy gyógyteát, így pótold a folyadékveszteséget!

3. Kinesis

A kinesis minden eddigi fitneszgéptől és sporteszköztől különbözik: az edzéseken fogantyúk és falhoz rögzített kábelek segítségével több mint kétszáz mozdulatsort próbálhatsz ki. A gyakorlatok összetettek, a legtöbb aktívan égeti a zsírt, de van olyan is, amely inkább nyugtató, relaxáló hatású – így minden órán hangulatodhoz és erőnlétedhez passzoló mozgást végezhetsz!

Miért érdemes kipróbálnod?

A kinesis nemcsak az alakodat formálja, hanem a mozgáskoordinációdat is fejleszti, hiszen folyamatos összpontosítást igényel, de megtanulod azt is, hogyan lehet összehangolni a légzésedet és a mozdulataidat!

Forrás: wellandfit.hu