Számos tavaszi programmal buzdít mozgásra a MASPORT

  • mozdulj!
  • 2023.04.21
    12:02
  • MTI
A következő hetekben számos olyan programmal készül a Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT), amely mozgásra buzdít, egészséges életmódra ösztönöz, közösséget épít és motivációt ad arra, hogy a rendszeres testmozgás a mindennapok részévé váljon.

A szervezet csütörtöki közleménye szerint az áprilistól június végéig tartó időszak középpontjában a Kihívás Napja és a Szépkorúak Sportfesztiválja mellett nordic walking programok lesznek.

"Tavaszi eseményeinken olyan légkört teremtünk, amelyben mindenki pozitív élményeket gyűjthet. Célunk, hogy minél többen örömteli szabadidőtöltésnek tekintsék a mozgást, ne pedig önsanyargatásként éljük meg a sportolást. A tavaszi időszakban is visszük tovább a #BeActive üzenetet, országszerte ingyenes programokkal várjuk a résztvevőket" - idézte a MASPORT tájékoztatója Czene Attila elnököt.

A szövetség emlékeztet rá, hogy a rendszeres mozgás beépítése a mindennapokba az egyik legnagyobb prevenció, amit az ember tehet az egészségének megőrzéséért. A jó közérzet, a megfelelő fizikai állóképesség és a mentális egészség fenntartása mind feltétele a mindennapok teljes, kiegyensúlyozott megélésének.

A MASPORT felhívja a figyelmet a Töltődj a Szabadban! nordic walking (NOWA) programokra. Külön kiemeli, hogy április 22-én Finnország budapesti nagykövetségén "remek programlehetőség várja azokat, akik a csodálatos Gellért-hegyi panorámát közösségben, egy nordic walking túra keretein belül fedeznék fel". Emellett április és június között országszerte a MASPORT tagszervezetek által szervezett "Lépten-nyomon" NOWA program eseményei várják az érdeklődőket.

Május utolsó szerdáján a világ számos országában egyszerre zajlik a "Challenge Day", azaz a Kihívás Napja. Az Ugorjuk meg együtt! programsorozat célja, hogy ezen a napon a lehető legtöbben végezzenek minimum 15 perces testmozgást. Itthon a szövetség várakozása szerint ismét több százezren mozdulnak meg május 31-én, amikor tanintézmények, települések, munkahelyek, közösségek is versenyezhetnek a legsportosabb címért.

A Mozgásélmény szenioroknak program egész évben online, a Szépkorúak Sportfesztiválja pedig június 7-én, egy közös eseményen nyújt mozgáslehetőséget az idősebb korosztály tagjainak. Az ingyenes budapesti fesztiválon a résztvevők több mint 50 féle mozgásformát próbálhatnak ki, valamint egészségmegőrző és szűrőprogramokon is várják őket. Sőt, akik aktívan részt vesznek a Mozgásélmény szeniorok programhoz kapcsolódó 3:1 Tempós Tavasz kihívásban, főnyereményként akár VIP vendégek is lehetnek a Szépkorúak Sportfesztiválján.