Július közepén lesz a Balaton-átevezés

  • mozdulj!
  • 2022.12.17
    06:20
  • MTI
Jövőre július 15-én tervezik megrendezni a nyár egyik legnagyobb és legnépszerűbb szabadidősport-eseményét, a Hervis Balaton-átevezést.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség - amint arra közleményében emlékeztet - már hatodik alkalommal szervezi meg az átevezést, amely jövőre ismét visszatér Zamárdiba.

Vida Gergely főszervező kiemelte: a nevezési számok azt bizonyítják, hogy évről évre egyre több embert mozgat meg a Balaton-átevezés. Az idei eseményre rekordot jelentő mintegy 4500-an jelezték részvételi szándékukat, és az esős, szeles idő ellenére a parton több százan várták a rajtot, ami végül a kedvezőtlen időjárás miatt elmaradt.

A Balaton-átevezés jövőre része lesz a budapesti atlétikai világbajnokság felvezető, Hétköznapi Hős elnevezésű eseménysorozatának, a résztvevők ötven százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg jegyeiket az atlétikai vb versenyeire.

A táv az elmúlt évekhez hasonlóan körülbelül nyolc kilométer lesz, és a résztvevők Zamárdiból indulva Tihany érintésével mindenféle vízi járművel - sárkányhajóval, kajakkal, kenuval, SUP-pal - keresztezik a Balatont.

A nevezés február elsején indul a balatonatevezes.hu oldalon.