Az egészséges életmódot népszerűsíti az Egy Csepp Világnap

Családi sportnappal hívja fel a figyelmet az életmódváltás fontosságára az Egy Csepp Figyelem Alapítvány a budapesti MOM Sport rendezvényközpontban, november 20-án.

A diabétesz világnapjához kapcsolódó rendezvényen az ingyenes szűrővizsgálatok és tanácsadások mellett sportprogramokkal, koncertekkel, interaktív játszóházzal és számos gyerekfoglalkozással, előadással, sétával és online szemináriumokkal is készülnek a szervezők - közölte az Alapítvány az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A helyszínen az idén is megnyílik a Teddy Maci Kórház, ahol a gyerekek plüssmackókat gyógyíthatnak orvostanhallgatókkal együtt. Ezen a programon játékosan ismerhetik meg a gyerekek a gyógyító szakmákat, valamint szóba kerül majd az egészségre nevelés, a betegségek megelőzésének fontossága és a veszélyes élethelyzetek elkerülése is. A szervezők készülnek interaktív játszóházzal, a nagyobb gyerekeknek pedig reflexjátékokkal, sport- és kreatív feladatokkal.

Délután indul a diabétesz séta, amellyel arra hívják fel a figyelmet, hogy napi harminc perc mozgással már lehet tenni a kettes típusú diabétesz megelőzéséért, továbbá hangsúlyozzák, hogy a már kialakult cukorbetegség szintentartásában is nagy szerepet játszik a rendszeres testmozgás.

A séta online közösségi kihívással is kiegészül Kék Kör Túra néven. A Magyar Természetjáró Szövetség kezdeményezésének célja, hogy a nevezők együttesen november 14. és 20. között teljesítsék az Országos Kékkör 2550 kilométeres távját. A közösségi kihívás a MOM Sportban zárul, ahol egy gyaloglópadon gyűjthetik a kilométereket a versenyzők, akik között nyereményeket is kisorsolnak majd.

A MOM Sport különtermében a cukorbeteg klubok tartanak ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött előadásokat, valamint a rendezvényen a készlet erejéig meg lehet majd kóstolni Magyarország idei cukormentes tortáját is.

A családi napot kiegészíti az az online szeminárium sorozat, amelynek keretében november 14. és 18. között egy-egy aktuális egészségmegőrzésre irányuló témában beszélgetnek szakemberek egy online fórumon keresztül.

A részletekről az alapítvány honlapján és Facebook-oldalán lehet tájékozódni.