Ősszel folytatódik a MASPORT által szervezett rendezvénysorozat

  • mozdulj!
  • 2022.09.01
    10:10
  • MTI
A Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) szervezésében ősszel is lesznek ingyenes rendezvények.

A MASPORT hétfői tájékoztatásában kiemelte: a #BeActive kampány keretében a szeptember 4-i Családi Mozgásfesztivállal, a nemzetközi hátterű, országos Európai Sporthéttel - melynek részét képezik az éjszakai #BeActive Night események -, valamint a Világ Gyalogló (Hó)Nappal továbbra is az a célja a szövetségnek, hogy felhívja a figyelmet a rendszeres és örömteli testmozgásra, valamint az egészséges életmód fontosságára. A Családi Mozgásfesztiválon a Puskás Aréna Nyugati Parkban több mint 100 féle mozgásforma közül lehet majd választani 10 és 17 óra között.

A szövetség elnöke, az olimpiai bajnok Czene Attila kiemelte: fontos, hogy már egészen kiskorban megszeressük a testmozgást, és ehhez "a megfelelő sportág megtalálása elengedhetetlen". Amikor valaki ezt megtalálta, akkor meglesz számára az "ebből fakadó sikerélmény is", és a sportolás örömteli dologgá válik már kisgyermek korban.

"Szerintem a mozgásra való nevelést már ekkor el kell kezdeni, hogy a későbbiekben megelőzhessük akár az elhízást vagy a mozgásszegény életmódot - hívta fel a figyelmet az elnök. - Sosem késő elkezdeni! Számos mozgásformát sorakoztatunk fel az ingyenes rendezvényeinken, amelyek inspirálhatják a résztvevőket arra, hogy megtalálják és a hétköznapokba is beillesszék a rendszeres, számukra megfelelő testmozgást."

Tavasszal, a MASPORT által szervezett, ugyancsak ingyenes rendezvényeken több mint egymillióan sportoltak.