Latorcai Csaba: a Magyar Tavak Fesztiválja egyre több látogatót vonz

A Magyar Tavak Fesztiválja, amelynek programjait idén Magyarország mindhárom nagy tavánál megrendezik, nagy közönségsikernek örvend, egyre több látogatót vonz - mondta a területfejlesztésért felelős parlamenti államtitkár a rendezvénysorozat tihanyi gálakoncertjének megnyitóján pénteken.

Latorcai Csaba kiemelte: a kormány által idén 60 millió forinttal támogatott Magyar Tavak Fesztiválja sikerének titka egyszerű, kiviszi a klasszikus zenét a természetbe és mindezt a sporttal kombinálja. A kultúra, az egészséges életmód és az aktív pihenés a természet csodálatával egészül ki, ráirányítva a figyelmet Magyarország legszebb régióira - tette hozzá.

Emlékeztetett: a Tisza-tónál kezdődött az eseménysorozat csaknem egy évtizede, majd tavaly bekapcsolódott a Velencei tó és idén már a "magyar tenger" is részese a "természet operaházának.

Latorcai Csaba arról is beszélt: első alkalommal csatlakozott a programsorozathoz a tihanyi Bujtor István Szabadtéri Színpad a Balaton vidékének történelmében, műemlékeiben és kultúrájában gazdag térségéből.

A megnyitón az államtitkár köszöntötte Miklósa Erika operaénekesnőt, aki a közelmúltban a Magyar Szent István Rend kitüntetést vehette át.