Több mint egymillióan sportoltak a MASPORT által szervezett rendezvényeken

  • mozdulj!
  • 2022.06.21
    05:12
  • MTI
A Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) által idén szervezett ingyenes rendezvényeken több mint egymillióan sportoltak az elmúlt bő három hónap alatt.

A MASPORT hétfői tájékoztatásában kiemelte: a Kihívás Napján négy kategóriában összesen 482 csapat versenyzett a meghirdetetett kategóriák legsportosabb címeiért, valamint a győzteseknek járó, összesen közel 4,5 millió forint értékű sportszerutalványokért, amiket ünnepélyes keretek között, egy gálarendezvényen adták át a napokban.

A további kiemelt eseményeik, így a Szépkorúak Sportfesztiválja, valamint a nordic walkingot népszerűsítő NOWA is kiemelkedő sikereket ért el a lakosság körében. A márciustól májusig tartó Tavaszi Sportmámor országos eseménysorozat során 16 tagszervezet több mint 25 ezer főt mozgatott meg 47 rendszeres foglalkozással és 76 egyedi, egyalkalmas rendezvénnyel.

Czene Attila, a MASPORT elnöke kiemelte: a szervezet célja továbbra is változatlan, azaz kiemelten fontos, hogy minél több emberhez eljussanak, és felhívják a figyelmet a rendszeres testmozgásra.

"Jó látni, illetve újra és újra büszkeséggel tölt el, hogy a MASPORT programjainak ekkora közösségépítő erejük van" - mondta.

A szervezet továbbra is számos online lehetőséget kínál a mozgásra, a Mozgásélmény szenioroknak nevű programban például naponta átlagosan ötszáz résztvevő sportolhat online videós tartalmak segítségével.