Sportcsarnok épül Abdán

  • mozdulj!
  • 2022.03.20
    06:42
  • MTI
Sportcsarnok épül Abdán mintegy 1,5 milliárd forintból, a Győrhöz közeli község új létesítményének alapkövét szombaton tették le.

Fűzy András, a Széchenyi Kosárlabda Akadémia Sportegyesület (SZKA) elnöke elmondta: a csarnok az abdai önkormányzat és az SZKA együttműködésében valósul meg, a beruházáshoz a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége az utánpótlás-nevelés és a látványcsapatsport infrastrukturális fejlesztéseire fordítható társaságiadó-támogatással járul hozzá.

Felidézte, hogy az SZKA nemzeti kosárlabda-akadémia, így nemcsak Győrben, hanem a környező településeken is az a feladata, hogy népszerűsítse a kosárlabdát és lehetőséget biztosítson a gyermekek számára arra, hogy megismerkedjenek a sportággal.

A 350 ember befogadására alkalmas csarnokért sokat küzdöttek, az elmúlt években a koronavírus-járvány és az azzal járó építőanyagár-emelkedések is hátráltatták a munkát - tette hozzá.

Nagy István agrárminiszter, a térség fideszes országgyűlési képviselője is azt emelte ki, hogy a sportcsarnok régi álma a településnek.

Hozzátette: az életminőség emelkedése rámutat, hogy a 21. században mennyire fontos a mindennapi sportolás, a sportra és az egészséges életmódra nevelés.

Arról is beszélt, hogy "a vidéki életminőség megnyilvánulása az új sportcsarnok", amely az Ifjúság utca és az Arany János utca kereszteződésénél épül fel.

Szabó Zsolt, Abda (független) polgármestere felidézte, hogy 2006 és 2016 között többször is szerettek volna tornacsarnokot építeni, de a próbálkozások sikertelenek voltak. Az új csarnok helyén korábban állt tornaszobát és tűzoltószertárt 2020-ban bontották el - mondta.

A településvezető beszélt arról is, hogy a 2023 közepére elkészülő csarnokban a pálya mellett hat öltözőt, továbbá bírói öltözőt és szertárt is kialakítanak.