Több ezer sorfa ültetését támogatja a MOL-Új Európa Alapítvány

Több ezer sorfa ültetését támogatja a MOL-Új Európa Alapítvány az Agrárminisztériummal (AM), a Megyei Jogú Városok Szövetségével és az Országos Erdészeti Egyesülettel - közölte az alapítvány kedden az MTI-vel.

A Neked Zöldül című fenntarthatósági programsorozatban meghirdetett VárosFa program a 10 ezer főnél nagyobb települések faállományát bővíti, két fázisában összesen 7 ezer sorfával. A tavaszi mintaültetéssel a megyeszékhelyek és a megyei jogú városok, valamint az alapítvány leendő székhelye, Esztergom számára kínálják föl az együttműködési lehetőséget. A második fázisban már az összes, 10 ezer lakos feletti település pályázhat.

A fák mellett ültetéshez szükséges kiegészítőket, útmutatót és szakmai tanácsadást kapnak a települések. Szerveznek ismeretterjesztő programokat is, hogy fejlesszék az óvodások és iskolások környezettudatosságát.

A közlemény szerint a Neked Zöldül program sorozat vállalatcsoport és a magyar kormány által alapított MOL-Új Európa Alapítvány céljait valósítja meg. A közfeladatot ellátó szervezet a sportélet, a kultúra, az egészségügy, a gazdaságfejlesztés és a környezetvédelem területén is átfogó támogatási rendszert hoz létre - tették hozzá.