Elkészült a Tata és Baj közötti kerékpárút

  • mozdulj!
  • 2021.10.22
    08:04
  • MTI
A tatai kerékpárút-hálózat legújabb elemeként 286 millió forint uniós támogatásból elkészült a Tata és Baj közötti kerékpárút - közölte a polgármester az MTI-vel.

Michl József (Fidesz-KDNP) tájékoztatása szerint a most átadott, 1260 méteres kerékpárúttal Agostyán, Dunaalmás, Szomód és Vértesszőlős után már Baj is elérhető lesz Tatáról biciklivel.

A kerékpárút építéséhez kapcsolódva kicserélték a Baj község ivóvízellátását biztosító gerincvezetéket, felújították az érintett szakasz közvilágítását, valamint az önkormányzat saját költségvetéséből járdafelújítást végeztek el.

Oroszlány, Tata és Tatabánya térségében az elmúlt években csaknem ötven kilométernyi kerékpárút épült. Tatabányán az ipari park üzemeit is bekötötték a hálózatba.

A megyeszékhelyről kerékpárral el lehet jutni Oroszlányba, majd a kamalduli remeteség majki műemlékegyüttese felé, ahol 1,6 milliárd forintos fejlesztés zajlik. Tatabányáról Tatán át pedig Dunaalmásig vezet útvonal, amely csatlakozik az EuroVelo 6 nemzetközi hálózathoz.