Átadták a felújított bonyhádi sportpályát

  • mozdulj!
  • 2021.09.08
    07:38
  • MTI
Átadták a több mint másfél milliárd forintos kormánytámogatással felújított városi sportpályát kedden Bonyhádon.

A létesítmény ünnepélyes avatásán Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, a füves pályákon süllyesztett szórófejes öntözőrendszer épült ki, új, hatsávos futópálya készült, megújult a lelátó, és teljes energetikai korszerűsítés zajlott le.

A pályák felújítására mintegy egymilliárd forintot fordítottak, amelyhez a General Electric magyarországi vállalata 150 millió forintos társaságiadó-támogatást adott, a fejlesztéshez a bonyhádi önkormányzat 38 millió forinttal járult hozzá.

Résztvevők a több mint másfél milliárd forintos kormánytámogatással felújított bonyhádi városi sportpálya avatásán 2021. szeptember 7-én. MTI/Kiss DánielRésztvevők a több mint másfél milliárd forintos kormánytámogatással felújított bonyhádi városi sportpálya avatásán 2021. szeptember 7-én. MTI/Kiss Dániel

Süli János, a paksi atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős tárca nélküli miniszter, paksi, KDNP-s országgyűlési képviselő többek között arról beszélt, hogy a telep sokoldalú sportéletet szolgál Bonyhádon, ahol a labdarúgás mellett az atlétika is népszerű.

Sárfalvi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára hangoztatta: Magyarország a tehetségek országa, és "ha minden segítséget megadunk, az eredmények is jönni fognak". Ezért újulnak meg országszerte a sportlétesítmények, Magyarországon jelenleg az utóbbi évtizedek legnagyobb sportinfrastruktúra-fejlesztése zajlik - tette hozzá.

Filóné Ferencz Ibolya (Fidesz-KDNP), Bonyhád polgármestere mások mellett elmondta: az egymilliárd 567 millió 180 ezer forintos kormánytámogatásból a Perczel kúria felújítását is megvalósították.

A sporttelep felújítása tavaly novemberben fejeződött be, az átadását a járvány miatt halasztották 2021-re.

A Bonyhádi Sportcentrum honlapján azt írta, hogy a sporttelep centerpályáját 9300 négyzetméter felületen újították fel, az edzőpálya mellett 5300 négyzetméteren újabb élőfüves pályát alakítottak ki. A 6 sávos futópálya 3200 négyzetméteren épült meg, és kiegészült egy 900 négyzetméteres, szintén atlétikai sportokra alkalmas, rekortán burkolatú felülettel, a lelátó 300 férőhelyessé bővült.

A sporttelepet elsősorban a Tolna megyei bajnokság első osztályában szereplő Bonyhád Városi Labdarúgó Club használja, emellett szabadidős futók és a bonyhádi atlétikai klub versenyzői edzenek a létesítményben.