Szeptember 18-án indul a Főmenü című gasztroműsor 2. évada a Duna Televízióban

A Főmenü című gasztroműsor szeptember 18-tól visszatér a képernyőre: a második évad a Duna Televízióban szombatonként 17 órától látható. A műsorban Széll Tamás Michelin-csillagos séf új műsorvezetőtárssal, Böröcz Zsófiával készíti el a fogásokat.

A második évad receptúráiban hangsúlyosabb szerepet kapnak a könnyedebb alapanyagok, de továbbra is minden részben új és szemet gyönyörködtető ételekkel készülnek a házigazdák - olvasható a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

Mint írják, a tematikában továbbra is kiemelt szerepe lesz egy-egy régió vagy ország kultúrájának és helyi jellegzetességeik elkészítésének. A kínálatban - fagylaltok, sütemények, szörpök, hazai klasszikusok - valamennyi korosztály megtalálhatja az ízlésének megfelelőt.

Az új évadban is szakértők érkeznek vendégségbe és kóstolják meg az ételeket, valamint személyes történeteiket osztják meg az adásokban a nézőkkel, akik így nemcsak a hazai és nemzetközi gasztronómiát ismerhetik meg, hanem annak jeles képviselőit is. A vendégszereplők között lesz Góg Angéla, Nyíri Szása és lesz egy különleges epizód is Szulló Szabinával. Vendégként érkezik Pikali Gerda, aki az új évad narrátoraként is végigkíséri az adásokat.


Széll Tamás Michelin-csillagos séf (j) és új műsorvezetőtársa, Böröcz Zsófia gasztromentor (k), mellette Forró Bence moderátor a Duna Televízió közkedvelt gasztroműsora, a Főmenü 2. évadának indulása alkalmából tartott sajtótájékoztatón a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kunigunda útjai gyártóbázisán 2021. szeptember 3-án. A műsor szeptember 18-tól a megszokott időpontban, szombatonként 17 órától lesz látható. MTI/Bruzák Noémi

A közlemény szerint a könnyedén elsajátítható konyhai tippek és házilag elkészíthető receptek népszerűvé tették az első évadot. Széll Tamás professzionális mozdulatsorai az otthoni konyhában is alkalmazhatók, így végig beavatottnak érezheti magát a néző is.

A közleményben Széll Tamást idézik, aki kiemelte: a Főmenü egy igényes, hasznos és edukatív, ugyanakkor szórakoztató gasztroműsor. Az új műsorvezetőtárs, a desszertek világában magabiztosan mozgó Böröcz Zsófia ígérete szerint könnyedebb és egészségtudatosabb ételek is asztalra kerülnek.

"Tamás és Zsófia bemutatják azokat a gasztrotrendeket, amelyek mostanában sok fiatalt foglalkoztatnak, nagyobb hangsúlyt kapnak a vegetáriánus ételek, illetve olyan fogásokkal készülnek, amelyek laktatóak és egészségesek egyaránt" - áll a közleményben.

Mint írják, a Főmenü Facebook- és weboldalán extra tartalmak, további különlegességek, izgalmas receptek találhatók meg.