Mit árulnak el együttalvási szokásaink párkapcsolatunkról?

  • életmód
  • 2017.04.24
    19:44
  • everydayme.hu
Intimen és romantikusan, vagy külön és kényelmesen? Az alvási pozitúrák sok mindent elárulnak rólunk.

1. Kis kifli, nagy kifli

Ez a legismertebb és legkedveltebb alvási pozíció a párok körében. Nincs szorosabb egy kis és egy nagy kifli összefonódásánál.

Párkapcsolat szempontjából: ez a póz biztonságot, kényelmet és intimitást sugároz.

2. Lábak vagy lábfejek összefonódása

Körülbelül négy év együttlét után ez a leggyakoribb alvási forma.

Párkapcsolat szempontjából: Ez a pozíció kiegyensúlyozottságot, stabilitást és szeretetet sugároz két ember között, ahol nem érezzük, hogy kötelező beáldoznunk egy kényelmes éjszakát azért, hogy mindezt bizonyítsuk.

3. Az ölelkező póz

Ez az alvási póz a friss házasokra vagy a korai párkapcsolatban élő párokra jellemző.

Párkapcsolat szempontjából: Minden kényelmetlensége ellenére, az egymással szembeni alvás, ölelkezés és összefonódott lábak mind szoros és romantikus párkapcsolatra utalnak. A friss pároknál azt is jelentheti, hogy próbálnak minél közelebb kerülni a másikhoz.

4. Az úri póz

Ez a póz elárjulja, ki a domináns fél a kapcsolatban; ez általában a férfi, aki a névből adódóan a vár urának érzi magát.

Párkapcsolat szempontjából: Ez a póz a nő függőségének és a férfi védelmező szerepének szimbóluma. Ez egyébként a nő sebezhetőségét is jelképezi, melyből adódóan a férfi macsó hősnek érezheti magát.

5. A Zen-póz

Ez a pozitúra általában az évek óta házasságban élő kapcsolatokra jellemző.

Párkapcsolat szempontjából: A párok már függetlenek, de azért még igényt tartanak egymás társaságára. Ez nem utal problémára, csupán azt jelenti, hogy a pár már nem érez olyan szoros függőséget egymás iránt.

6. A szakadék széle

Ez a pozíció azt a benyomást kelti, hogy egy kapcsolat már hiányt szenved a közelségben és intimitásban.

Párkapcsolat szempontjából: Nem kell pánikolni, ez nem azt jelenti, hogy sürgős párkapcsolati terápiára szorulnak! A legtöbb esetben ez csak annyit jelent, hogy ön és párja egyszerűen csak szeretik a teret, vagy csak mindketten ezt érzik kényelmesnek. Amennyiben azonban feszültség lépett fel kapcsolatukban, ez a póz nem lesz meglepő.

Forrás: everydayme.hu